Plānās krējuma pankūkas ar kefīru

Turpinām Masļeņicas pankūku maratonu! Šodien piedāvāju jums izmēģināt jaunu recepti – kefīra pankūkas.

Šīs pankūkas ir ne tikai ļoti garšīgas, bet arī pārsteidzoši maigas un smalkas. Tās izceļas ar savu delikāto tekstūru un daudzpusību – kā plānās pankūkas ar pienu, tās lieliski sader gan ar saldiem, gan sāļiem pildījumiem.

Šo pankūku pagatavošana nav pārāk sarežģīta, un rezultāts ir vienkārši fantastisks.

Ja vēlaties ietaupīt laiku, varat tās izcept vakarā un no rīta tās tikai uzpildīt, piemēram, ar biezpienu, un uzsildīt. Tā būs lieliska iespēja sākt dienu ar garšīgām pankūku brokastīm, kas noteikti iepriecinās gan jūs, gan jūsu ģimenes locekļus.

Sastāvdaļas 25-30 mazām pankūkām:

Velku milti 320 grami cukurs 1 ēd.k. sāls 1/4 tējk. soda 1/2 tējk. kefīrs 500 ml. olas 2 gab. verdošs ūdens 300 ml.

Lai pagatavotu šo gardo ēdienu, sākam ar miltiem, cukuru, sāli un sodu, kurus ielejam bļodā. Rūpīgi samaisām šos sausos komponentus, lai vienmērīgi sajauktos visi garšas elementi. Pēc tam pievienojam olas un kefīru, kas pankūkām piešķir maigu un smalku tekstūru. Visu kārtīgi samaisām līdz iegūstam viendabīgu masu, bez kunkuļiem.

Šīs pankūkas iznāk ļoti maigas un plānas, un tās var papildināt ar dažādiem pildījumiem – vai nu saldiem, piemēram, ievārījumu vai medu, vai arī sāļiem, piemēram, biezpienu vai zaļumiem. Ja vēlaties ietaupīt laiku, varat tās izcept iepriekšējā vakarā un no rīta tikai uzpildīt un uzsildīt. Tas būs lielisks risinājums ātrām un garšīgām brokastīm.

Pievienojiet verdošu ūdeni un ātri samaisiet ar putojamo slotiņu vai mikseri līdz gludai virsmai.

Kad pankūku masa ir gatava, ķeramies pie cepšanas. Lai iegūtu perfektas pankūkas, ir svarīgi izmantot ļoti karstu ietaukotu pannu. Uzkarsējiet pannu līdz tā kļūst karsta, pēc tam uzmanīgi ielejiet nelielu daudzumu mīklas uz pannas virsmas.

Cepiet pankūkas līdz tās iegūst zeltainu krāsu no abām pusēm, kas ilgst aptuveni 1-2 minūtes katrā pusē, atkarībā no pannas temperatūras un mīklas biezuma. Pannu var papildināt ar nedaudz eļļas, lai pankūkas nesaliptu un iegūtu kraukšķīgu virskārtu.

Labu apetīti!

Leave a Comment